Huifwagen
Als u nog vragen heeft of wilt reserveren, neem dan gerust contact met ons op via 06-22397399

Huifwagen

Huifkarren

Stal Schaft beschikt over drie huifwagens, elk getrokken door twee paarden. Twee grote huifwagens zijn geschikt voor 18 à 20 personen.
Eén van de twee grote huifwagens is tevens om te bouwen voor rolstoelvervoer. In deze huifwagen zijn met een lier maximaal acht rolstoelen ofwel vier rolstoelen en vier begeleiders te plaatsen. Andere combinaties zijn ook mogelijk. Naast de twee grote is er een kleine huifkar voor 10 à 12 personen.
Alle huifwagens kunnen gesloten, half open en geheel geopend worden. Met mooi weer kunnen de zijkanten worden opgerold, dan rijden we `half open` en is er toch bescherming tegen felle zon.

De huifwagen of huifkar, een stukje geschiedenis
Een huifwagen is een wagen voorzien van een huif of kap. De huif geeft berijders en lading beschutting tegen weer en wind. Een huifwagen of -kar kon ook gebruikt worden om in te overnachten.
Zo werd het vervoermiddel veel gebruikt door rondtrekkende handels- en ambachtslieden. De huifkar zou in vroeger tijden gebruikt zijn door metaalbewerkers die met het leger meetrokken om harnassen en dergelijke te repareren.

©Villa Logos 2013

Routebeschrijving

Vul hier uw adres in voor een routebeschrijving naar Stal Schaft in Tienhoven

Address:
City:
State:
Zip:


Onze bedrijfslokatie

Stichtse Vecht

Mobiel: +31 (0) 6 223 973 99

Informatie linken

Impressie foto's